Ως τα νεότερα μέλη σε μια οικογένεια, με τις μεγαλύτερες αντοχές αλλά και την μεγαλύτερη ταύτιση και συμπόρευση με την εποχή του σήμερα, είμαστε εμείς που θα κληθούμε να κάνουμε το απαιτούμενο ξεκαθάρισμα στο σπίτι του χωριού, δηλαδή στο σπίτι τους παππού και της γιαγιάς, και να αναλάβουμε να διαχωρίσουμε τα πράγματα που θα καταλήξουν στα σκουπίδια ή σε κάποιο παλαιοπωλείο, σε κάποιον άλλο κάτοχο ή που θα μας συντροφεύσουν.

 

Τα αντικείμενα που μπορεί να ανακαλύψουμε κατά τη διάρκεια αυτή της διαδικασίας που είναι δύσκολο να ορίσουμε το εύρος τους χωρίς κάτι να μας ξεφύγει. Η έκφραση “‘ο,τι χωράει ο νους σου”, περιγράφει απόλυτα τους κρυμμένους θησαυρούς.

 

Έλα μαζί μας σε αυτό το ταξίδι ανακαλύψεων, ακούγοντας ταυτόχρονα lafamiglia.com.gr

 

 

Έπιπλα

 

Η επίπλωση είναι σίγουρα άξια αναφοράς, αφού σαν σύνολο καταλαμβάνει το μεγαλύτερο όγκο ενός σπιτιού, και είναι το δυσκολότερο κομμάτι προς μετακίνηση και αποθήκευση. Η πρώτη βασική ερώτηση είναι η εξής: επιθυμείτε να διατηρήσετε το παραδοσιακό ή πιο κλασικό ύφος διακόσμησης των περασμένων δεκαετιών ή όχι; Αν το θέλετε, τότε ίσως μια αλλαγή ταπετσαρίας στα έπιπλα, λόγω της παλαιότητάς της, να είναι από τη μία απαραίτητη και από την άλλη να δώσει ένα εντελώς νέο άρωμα στο χώρο. Αν πάλι όχι, τότε η πώλησή τους σε μια τιμή πολύ χαμηλότερη της αξίας τους, είναι η ταχύτερη λύση απαλλαγής. Από την άλλη, μπορείτε να κρατήσετε για συναισθηματικούς λόγους ένα-δύο κομμάτια που ταιριάζουν με την αισθητική σας και οραματίζεστε τη νέα τους θέσεις με μικρές ή χωρίς καθόλου αλλαγές.

 

 

Οικογενειακά Κειμήλια

 

Περνώντας στα μικρότερα αντικείμενα, ξεκινάμε από αυτά με την υψηλότερη αξία, που η “διάσωσή” τους επίγεια. Παλιά ασημικά, κοσμήματα και καρφίτσες με προέλευση πολλές γενιές πριν, λίρες και ρολόγια είναι τα συνήθη περιουσιακά στοιχεία που θα βρείτε καλά κρυμμένα. Πριν αποφασίσετε για το μέλλον και το ενδεχόμενο ρευστοποίησης, ενημερωθείτε για τις τιμές χρυσού την τρέχουσα στιγμή. 

 

Οικογενειακοί θησαυροί μπορεί επίσης να θεωρηθούν οι φωτογραφίες των προγόνων, παραδοσιακές ή/και χειροποίητες τοπικές φορεσιές, παράσημα,  αλλά και εργόχειρα, όπως χαλιά, βελέντζες, κεντητοί πίνακες κλπ. 

 

 

Έργα και Αντικείμενα Τέχνης

 

Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι των ανακαλύψεών σας, είναι αντικείμενα διακοσμητικά ή καθημερινής χρήσης, που συνδέονται με την τέχνη. Για παράδειγμα δίσκοι βινυλίου, ανάμεσα στους οποίους μπορείτε να ξεχωρίσετε μοναδικά δυσεύρετα άλμπουμ που κάθε συλλέκτης θα ευχόταν να έχει στη συλλογή του, αλλά και πίνακες ζωγραφικής ή άλλα έργα τέχνης, που θα μπορούσαν είτε να αποτελούν μέρος της οικογενειακή κληρονομιάς, είτε να συνοδεύονται με κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία απόκτησης από το δημιουργό, ή το κυριότερο, να έχουν πολύτιμη αξία στο σήμερα και να είναι δημιουργήματα κάποιου αξιοσημείωτου καλλιτέχνη που σας διαφεύγει.

 

Και στη μία, και την άλλη περίπτωση, θα ήταν κρίμα απλώς να πετάξετε το οτιδήποτε, ενώ προτείνουμε να κάνετε σχετικές έρευνες για αυτά στο διαδίκτυο, που θα σας δώσουν τις πληροφορίες που χρειάζεστε.